foto even voorstellenIn het naoorlogse Rotterdam volgde ik de pabo en pedagogiek opleidingen en vestigde ik mij  nadien in Amsterdam. Ik studeerde naast mijn onderwijsbaan de HBO opleiding Reflexologie aan de Haagse Academie voor Natuurgeneeswijzen, en startte naast mijn werk een bescheiden praktijk op mijn toenmalige adres aan het Concertgebouwplein. Mijn inmiddels 100 jarige Zeitter & Winkelmann vleugel werd daar door verschillende bekende musici  gebruikt.

Vanwege ervaringen met levensbedreigende- en chronische ziekten, zowel in mijn praktijk als privé, werd mijn interesse gewekt voor het werken met nieuwe psychologische methoden en inzichten zoals het werken met ‘visualisaties en ontspanningstechnieken’. De School voor Imaginatie bood mij hiervoor de juiste opleiding, en gespecialiseerd in ‘Imaginatie bij Kanker’ (’97) droeg ik mijn steentje bij aan de eerste tentoonstelling ‘Kanker in Beeld’ (’98). Sinds 2011 ben ik Register Counselor van het project ‘De VerbeeldingsToolkit’, werk ik o.a. als psycho-oncologisch therapeut met de methode Simonton, geassocieerd als staflid van Simonton.eu. Sinds 2018 aangevuld met methoden uit de EFT en EMDR.

Door het werken met Imaginatie, nl. ‘Het onderzoeken van en werken met innerlijke beelden’ en de ervaring te moeten leven met afscheid nemen van veel zekerheden in het leven hebben mij gemotiveerd om rouwgroepen te organiseren en mensen in rouw- en verlies processen te ondersteunen. Hiervoor volgde ik verscheidene trainingen, en met bovengenoemde gereedschappen in mijn bagage werkte ik o.a. als docent basis cursus voor de St. Elisabeth Kübler-Ross, als therapeut in Nijmegen en Diever (Dr.) en sinds kort zowel in mijn praktijk als ambulant in en rond Amsterdam.

Mijn diepste motivatie is: Hoe kan ik mensen, en ook kinderen met fysieke, mentale, emotionele en/of spirituele problemen ondersteunen? Bij een eerste gesprek onderzoeken we met elkaar ‘waar behoefte aan is’. In grote lijnen volgen we hierbij de draaiboeken en programma’s die te vinden zijn in de boeken van Carl O’Simonton: “Op weg naar herstel” en “De kracht die in je schuilt” en werken met ontspanning- en ademhalingsoefeningen, het werken met visualisaties en imaginatie, en rouw- & verlies therapie. Hierbij laat ik mij inspireren door zowel oosterse als westerse wijsheidsstromingen en de menselijke maat.