foto bij Simonton therapieDe Stroom:
In gedachten steentje voor steentje naar boven klimmen of
even rusten op een steen bij dit heerlijk, verfrissende beekje.
“Goed voor lichaam en geest”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

CENTRAAL IN MIJN PRAKTIJK STAAT DE SIMONTON METHODE.

Deze methode bevat een uniek programma voor het  begeleiden van mensen met lichamelijke klachten, de diagnose kanker of andere ernstige ziektebeelden. In mijn praktijk zet ik verschillende onderdelen van deze effectieve manier van begeleiden in, en ben ik geregeld als assistent te vinden in de patiënten-weken (seminars) die in Nederland en Duitsland georganiseerd worden.
Ontwikkeld in de jaren '80/'90 van de vorige eeuw door de inmiddels overleden Amerikaanse arts dr. O. Carl Simonton, een pionier op het gebied van de psycho -oncologie, heeft deze therapie nog niets aan actualiteit verloren.

In tegendeel: Het programma ondersteunt de gekozen behandeling van cliënten mentaal/ emotioneel en verbetert daardoor de kwaliteit van leven, en staat met nieuwe inzichten en toepassingen midden in de realiteit.
Inmiddels is wereldwijd veel ervaring met deze wijze van begeleiden, en wordt de therapie ook ingezet bij spanningen, lichamelijke klachten in het algemeen, en bij rouw-, en verlies processen.

In de boeken "Op weg naar herstel" en "De kracht die in je schuilt" (herdrukken in voorbereiding) worden de verschillende onderdelen van dit programma beschreven. Inmiddels zijn nieuwe en geactualiseerde uitgaven van de Simonton methode in het Duits en Italiaans verschenen. Vijfdaagse patiënten-weken (seminars) worden wereldwijd, o.a. in Nederland, Duitsland, Amerika en Japan, en in het verleden ook op het landgoed van prinses Irene in Zuid-Afrika georganiseerd. In mijn praktijk is dit programma in onderdelen ook individueel te volgen, of indien gewenst thuis of in het ziekenhuis.

Een essentieel onderdeel van de methode is "Het werken met Overtuigingen”, een cognitieve aanpak, waarbij de therapeut de cliënt helpt gedachtepatronen die niet bevorderlijk zijn voor herstel in een andere, ondersteunende denkwijze om te zetten. Dit is een zeer krachtig ‘gereedschap’ waarmee in de thuis of ziekenhuissituatie zelf verder mee gewerkt kan worden. Naast gesprekken, ontspanningsoefeningen en meditaties wordt veel aandacht geschonken aan stressmanagement, het aangeven 'wat u nodig hebt' en waar nodig grenzen te stellen. Het model Geweldloze Communicatie van Marshall Roosenburg is een vast onderdeel van het programma geworden.

De Simonton methode richt zich op de samenhang tussen lichamelijke, emotionele, sociale, spirituele en zingevingaspecten.

Hierbij kunnen de volgende aandachtspunten aan de orde komen zoals:

  • vertrouwen in uzelf blijven houden
  • bewust worden van en omgaan met gevoelens en behoeften
  • inzicht in eigen stresspatronen
  • versterken van het immuunsysteem en zelfhelend vermogen
  • verminderen van pijn en er beter mee omgaan
  • omgaan met gevoelens van onzekerheid, eenzaamheid, irritatie, boosheid, schuldgevoelens en angst
  • verbeteren van kwaliteit van leven
  • ontwikkelen van innerlijke rust

Simontontherapie is een complementaire begeleidingswijze waarbij de therapeut op de hoogte wil zijn van de regulier medische toestand van de cliënt, maar zich niet mengt in medische zaken. Wel wordt, indien door cliënt gewenst, contact onderhouden met andere behandelaars. 

Omgaan met een levensbedreigende en/of chronische ziekte is vaak ‘topsport’ bedrijven: “…. waar liggen mijn mogelijkheden ?…”

www.simonton.eu;    
www.simontoncancercenter.com;
www.simonton-genesungsarbeit.de

Boeken:
“Op weg naar herstel”                  isbn  90 266 1739 9
“De Kracht die in je schuilt”          isbn   90 5574 447 6
“Die Simonton Methode”              isbn   978 3 499 629891
“Il metodo Simonton anticancro"  isbn  978-88-07-09103-2
En div. engelstalige uitgaven


Team NL

 

 

 

 

Het enthousiaste en bekwame Simonton.eu team.