Master Chunyi Lin: “a healer in every family and a world without pain”


Het ultieme doel van het beoefenen van qigong is u te helpen optimale gezondheid, een aangenaam gevoel en fitheid te verkrijgen en een leven zonder pijn te leiden. Geconfronteerd met een ernstige ziekte klinkt dit bijna als een onhaalbaar doel.

Toch is het mogelijk middels vrij eenvoudige oefeningen uw gezondheid te verbeteren.
Zelfs in de reguliere westerse medische wetenschap wordt tegenwoordig over de ‘body/mind connection’ gesproken en kunt u in sommige ziekenhuizen een ‘mindfullness’ of anderszins ontspannende begeleiding krijgen, of een verwijzing naar een goede therapeut. En dat is fantastisch!

Maar wees realistisch, vooral als u nu ziek, minder gezond bent: net zoals het u tijd heeft gekost om uit balans te raken zal het u tijd kosten om weer in balans te komen; om anders met uzelf om te gaan. En, is dat erg?

Uit eigen ervaring, en velen met mij kunnen dit zeggen, dat vooral door de confrontatie met een levensbedreigende ziekte,  u een nieuwe fase in uw leven in gaat die u achteraf gezien niet had willen missen…. . U wordt min of meer gedwongen, met uw neus op de feiten gedrukt, om te kijken waar uw prioriteiten liggen, en dat kan niet anders zijn dan: bij uzelf! (u kunt alleen maar goed voor een ander zorgen als u goed voor uzelf zorgt).  Ga nieuwe lessen leren bv om hulp te vragen (terwijl u altijd voor uw gezin of anderen klaar stond), grenzen aangeven (terwijl u bekend staat als altijd beschikbaar om een luisterend oor te bieden of ‘even in te springen’ als een collega ziek is). Vooral bij een ziekte als kanker hebben we te maken met ‘iets dat letterlijk uit de hand loopt’: cellen die zich grenzeloos gaan gedragen, zomaar hun eigenwijze gang gaan.

Juist bij een ernstige ziekte, oververmoeidheid of bv een burn-out komt het op volhouden aan bij uw besluit te blijven gezond te willen worden en te blijven, kort om: ‘beter in uw vel te komen zitten’.
Belangrijk is dat u activiteiten in uw dagelijkse routine gaat opnemen die uw zelfhelend vermogen stimuleren.

Dus: Qigong biedt hiervoor een prachtig, gestructureerd programma wat direct al werkt door eenvoudigweg met uw ademhaling te gaan beginnen. Adem gezondheid in (vanuit een ‘kosmische bron’, of door een gezond landschap in uw verbeelding vóor u te zien), adem pijn, ziekte uit als vlinders die uw ongewenste lading meenemen om weer gerecycled te worden voor nieuwe, getransformeerde doelen.

Ik kan u daarbij helpen (heb inmiddels 4 niveaus SFQ training gevolgd), werk ook met ondersteunende healing-technieken, maar nogmaals:
U moet vooral tijd vrij gaan maken om aandacht aan uzelf te gaan geven en de oefeningen die zo helder beschreven staan in de boeken van Qigong Master Chunyi Lin te gaan doen. Hiervoor zijn begeleidende cd’s te bestellen bij het Spring Forest Qigong centrum in Kwadijk dat onder de bezielende leiding van Marcelle ook cursussen verzorgd. Een echte aanrader! (zie de literatuurlijst voor tips).

SFQ - Level One for Health, with Master Chunyi Lin   - ISBN 0-9740944-7-1

SFQ - Level Two for healing, with Master Chunyi Lin   - ISBN 0-9740944-8-X