foto bij Verbeeldings Toolkit 1Sinds 2011 ben ik Register Coach van dit prachtige project van de School voor Imaginatie. De Verbeeldings Toolkit is een nieuw product en bestemd voor mensen met kanker (of een andere chronische ziekte), bedoeld om u op een laagdrempelige wijze te helpen uw eigen zelfversterkende vermogens te onderzoeken en in te zetten. Het is een 'doe-het-zelf toolkit' waarmee u zelf mee aan de slag kunt gaan.

“Verbeelding” is een direct toepasbare weg tot uw zelfversterkende en zelfhelende vermogens. Door zelfstandig, of verdiepend onder begeleiding, met de oefeningen te werken en toe te passen wordt u in staat gesteld zo goed mogelijk met uw ziekte, de behandeling en uw toekomst om te gaan. Uw gevoel van ‘de regie hebben’ kan aanzienlijk worden bevorderd, hetgeen de verwerking van de ziekte, uw welbevinden en het mobiliseren van geestkracht ten goede komt.

Als Register Coach van deze Toolkit ben ik beschikbaar om u op weg te helpen en te verdiepen en om - indien gewenst - verder te begeleiden.

Inhoud van de Verbeeldings Toolkit
Het 'gereedschap' in de Verbeeldings Toolkit bestaat uit 7 onderdelen en een instructieboekje:
a. instructieboekje
b. symbolische beeldkaarten die u kunnen helpen om u te concentreren op wat voor u goed is en wat uw herstel
   
bevordert.
c. Cd’s met imaginatie oefeningen betreffende 8 verschillende thema’s
d. teken en schrijfmateriaal
e. een pakje speciale witte klei
f. dvd van de film “Zingen voor je leven’ (voor en met elkaar)
g. dvd van de film “Touched by an Angel” van Beatrijs Hulskens